3 nátierky + 3 druhy zeleninových „sticks“

Na tržniciach na nás už vykúka množstvo mladej jarnej zeleniny a v obchodoch zase nájdete čerstvú jarnú bryndzu. Práve tieto dve suroviny (a zopár ďalších) sme spojili a prinášame vám tip na rýchly, ľahký snack počas teplých dní alebo ako rýchle pestrofarebné občerstvenie pre nečakanú návštevu. Vyskúšajte nekonečné možnosti kombinácií na jarné nátierky a zeleninové paličky.

3 nátierky + 3 druhy zeleninových "sticks"

Čas na prípravu20 mins
Course: Snack
Cuisine: Zdravá kuchyňa
Servings: 8 ľudí

Ingredients

  • 2 hrste čerstvej jarnej bryndze
  • 2 mladé mrkvy
  • 1 hrsť mladého špenátu, rukoly alebo čerstvej žihľavy
  • 1 ľubovoľná tekvica
  • 1 hrsť červenej šošovice
  • mrkva, kaleráb, stonkový zeler
  • soľ, korenie, olivový olej, citrón, kurkuma

Instructions

  • Mrkvu, kaleráb a stonkový zeler nakrájame na tené paličky a odložíme bokom.
  • Polovicu bryndze vymiešame s nahrubo nastrúhanou mrkvou. Druhú polovicu bryndze vymixujeme vo výkonnom mixéri (my sme použili Klarstein) spolu so špenátom alebo inou listovou zeleninou, či bylinkami. Obe nátierky dochutíme soľou, korením a olivovým olejom.
  • Tekvicu udusíme spolu s červenou šošovicou domäkka. Rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, kurkumou, citrónom a olivovým olejom.
  • Pripravené nátierky naberáme nakrájanými zeleninovými "paličkami" a vychutnávame si poriadnu chrumkavú dávku zdravia 🙂

Tento recept sme pripravovali na sérii kurzov Aby DIA nebola tragéDIA, ktoré vznikli v spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera a jej programom Dôvera pomáha diabetikom. Čerstvé lokálne suroviny nám zabezpečil Svet bedničiek.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.