Na tržniciach na nás už vykúka množstvo mladej jarnej zeleniny a v obchodoch zase nájdete čerstvú jarnú bryndzu. Práve tieto dve suroviny (a zopár ďalších) sme spojili a prinášame vám tip na rýchly, ľahký snack počas teplých dní alebo ako rýchle pestrofarebné občerstvenie pre nečakanú návštevu. Vyskúšajte nekonečné možnosti kombinácií na jarné nátierky a zeleninové paličky.
3 nátierky + 3 druhy zeleninových "sticks"
Čas na prípravu20 mins
Servings: 8 ľudí
Ingredients
- 2 hrste čerstvej jarnej bryndze
- 2 mladé mrkvy
- 1 hrsť mladého špenátu, rukoly alebo čerstvej žihľavy
- 1 ľubovoľná tekvica
- 1 hrsť červenej šošovice
- mrkva, kaleráb, stonkový zeler
- soľ, korenie, olivový olej, citrón, kurkuma
Instructions
- Mrkvu, kaleráb a stonkový zeler nakrájame na tené paličky a odložíme bokom.
- Polovicu bryndze vymiešame s nahrubo nastrúhanou mrkvou. Druhú polovicu bryndze vymixujeme vo výkonnom mixéri (my sme použili Klarstein) spolu so špenátom alebo inou listovou zeleninou, či bylinkami. Obe nátierky dochutíme soľou, korením a olivovým olejom.
- Tekvicu udusíme spolu s červenou šošovicou domäkka. Rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, kurkumou, citrónom a olivovým olejom.
- Pripravené nátierky naberáme nakrájanými zeleninovými "paličkami" a vychutnávame si poriadnu chrumkavú dávku zdravia 🙂
Tento recept sme pripravovali na sérii kurzov Aby DIA nebola tragéDIA, ktoré vznikli v spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera a jej programom Dôvera pomáha diabetikom. Čerstvé lokálne suroviny nám zabezpečil Svet bedničiek.