Nátierku je možné konzumovať ako samotné vegetariánske jedlo či už s prílohou (bulgur, pšeno, kuskus, ryža…), alebo ako klasickú nátierku. Jedna z našich najobľúbenejších.
Baklažánová nátierka s paradajkami
Ingredients
- 2 ks žltej cibule
- 4 ks baklažánov
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 paradajky
- soľ
- čierne korenie
- chilli
- citrónová šťava
- olivový olej
- mäta na ozdobenie
Instructions
- Na oleji speníme cibuľku nasekanú na drobno a pridáme baklažán nakrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli podľa chuti a pretlačený cesnak. Podusíme kým baklažán nezmäkne a pridáme paradajky nakrájané na malé kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme. Ak chceme podávať na pečive rozmixujeme, natrieme a ozdobíme mätovýml lístkami.
Foto: Martin Črep