Baklažánová nátierka s paradajkami

Nátierku je možné konzumovať ako samotné vegetariánske jedlo či už s prílohou (bulgur, pšeno, kuskus, ryža…), alebo ako klasickú nátierku. Jedna z našich najobľúbenejších.

Baklažánová nátierka s paradajkami

Ingredients

  • 2 ks žltej cibule
  • 4 ks baklažánov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • citrónová šťava
  • olivový olej
  • mäta na ozdobenie

Instructions

  • Na oleji speníme cibuľku nasekanú na drobno a pridáme baklažán nakrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli podľa chuti a pretlačený cesnak. Podusíme kým baklažán nezmäkne a pridáme paradajky nakrájané na malé kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme. Ak chceme podávať na pečive rozmixujeme, natrieme a ozdobíme mätovýml lístkami.

Foto: Martin Črep

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.