Bezlepkový pšenový koláč s makom a ovocím

Bezlepkový pšenový koláč s makom a čerstvým ovocím.

Dnes sme si v Teleráne pripravili ukážkové jedlo pre deti. Najväčší úspech mal ultra zdravý, ale veľmi chutný a jednoduchý koláč. Hotovo za pár minút. No fakt! 🙂

Ingredients

  • 300 g pšena
  • 900 ml kokosovo - ryžového mlieka alebo jablkovej šťavy
  • 3 PL bio kukuričného škrobu
  • 200 g mletého modrého maku
  • 5 PL medu
  • 4 nakrájané hrušky
  • 200 g ringlot
  • 1 PL olivového oleja / kokosového tuku

Instructions

  • Pšeno uvaríme v rastlinnom mlieku v pomere 1:3. Do uvareného pšena primiešame 3 PL kukuričného škrobu a pomletý mak. Po vychladnutí rozložíme na dno vymastenej kruhovej formy, na ktoré poukladáme nastrúhané hrušky a nakrájané ringloty. Pečieme na 170 stupňov cca 35 – 40 min, kým koláč nezozlatne. Necháme vychladnúť, posypeme makom a pokvapkáme medom.

Výborná je aj verzia so slivkami a ríbezľami, ako na obrázku.

4 Comments

  1. Ako ze vibec cesto bez vajec?

    1. Dobrý deň Elena, áno, tento koláč je úplne bez vajec a laktózy. Keď sa pšeno dobre rozvarí, tak krásne drží tvar a je prirodzene lepivé.

  2. Ako dlho treba varit pseno?

    1. dobrý deň Katka. Pšeno treba najprv spariť vrelou vodou, nechať odkvapkať, následne použiť želané množstvo tekutiny, nechať zovrieť, ohrev znížiť na nízky a počkať kým sa tekutina nevsiakne. Dĺžka varu pšena závisí samozrejme od toho, koľko tekutine použijete a akú chcete dosiahnuť želanú konzistenciu. Môže to trvať približne 15-20 minút.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.