Najznámejšie pesto je asi bazalkové. Nie je však jediné. Známe je pesto z medvedieho cesnaku, zo sušených paradajok, kôpru, rukoly, mäty, chrenu či cukety. A naše najnovšie je z brokolice, ktorá je momentálne v sezóne.
Ingredients
- 2 brokolice
- 1 hlávku cesnaku
- šťavu z jedného citróna
- soľ
- kvalitný olivový olej
Instructions
- Brokolicu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť. Cesnak očistíme a pretlačíme. Všetko spolu rozmixujeme, dochutíme soľou, pridáme šťavu z citróna, zalejeme olivovým olejom a premiešame.
Notes
Pesto nám v dobre uzavretej nádobe vydrží v chladničke asi dva týždne. Po odobratí pesta do jedla vždy dolejeme obsah olivovým olejom, aby sme zabránili vzniku plesne na povrchu zmesi.
Foto: Martin Črep