Brokolicové pesto s cesnakom

Bazalkové pesto s cesnakom.

Najznámejšie pesto je asi bazalkové. Nie je však jediné. Známe je pesto z medvedieho cesnaku, zo sušených paradajok, kôpru, rukoly, mäty, chrenu či cukety.  A naše najnovšie je z brokolice, ktorá je momentálne v sezóne.

Ingredients

  • 2 brokolice
  • 1 hlávku cesnaku
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ
  • kvalitný olivový olej

Instructions

  • Brokolicu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť. Cesnak očistíme a pretlačíme. Všetko spolu rozmixujeme, dochutíme soľou, pridáme šťavu z citróna, zalejeme olivovým olejom a premiešame.

Notes

Pesto nám v dobre uzavretej nádobe vydrží v chladničke asi dva týždne. Po odobratí pesta do jedla vždy dolejeme obsah olivovým olejom, aby sme zabránili vzniku plesne na povrchu zmesi.

Foto: Martin Črep

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.