Brusketky sú originál talianske. Ale to by sme neboli my, aby sme si ich neposlovenčili. Ku kváskovému chlebíku stačí pridať sezónne hrušku, staré dobré pecorino a naše klasické slovenské vlašské orechy. Mňam.
Čas na prípravu10 mins
Total Time15 mins
Servings: 2 porcie
Ingredients
- 4 krajce kváskového špaldového (alebo iného) chleba
- 2 ks hrušky
- 50 g pecorino syra (alebo parmezán)
- 4 ČL masla
- čierne korenie podľa chuti
- 2 hrste vlašských orechov
- čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
Instructions
- Chlebíky rozložíme na plech a rovnomerne natrieme maslom. Na každý krajec rozložíme na kocky nakrájanú hrušku. Posypeme orechmi a nastrúhaným pecorinom. Na záver okoreníme podľa chuti. Dáme zapiecť do rúry pod gril (210st) cca na 5-8 minút, alebo pokým nechytia chlebíky chrumkavý a zlatý nádych. Vyberieme z rúry a servirujeme ešte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťkou.