Brusketky s hruškou, pecorinom a vlašskými orechmi

Brusketky sú originál talianske. Ale to by sme neboli my, aby sme si ich neposlovenčili. Ku kváskovému chlebíku stačí pridať sezónne hrušku, staré dobré pecorino a naše klasické slovenské vlašské orechy. Mňam.

Čas na prípravu10 mins
Total Time15 mins
Course: Appetizer, Breakfast, predjedlo, raňajky
Cuisine: lokálna, sezónna, zdravá
Servings: 2 porcie

Ingredients

  • 4 krajce kváskového špaldového (alebo iného) chleba
  • 2 ks hrušky
  • 50 g pecorino syra (alebo parmezán)
  • 4 ČL masla
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 hrste vlašských orechov
  • čerstvá petržlenová vňať podľa chuti

Instructions

  • Chlebíky rozložíme na plech a rovnomerne natrieme maslom. Na každý krajec rozložíme na kocky nakrájanú hrušku. Posypeme orechmi a nastrúhaným pecorinom. Na záver okoreníme podľa chuti. Dáme zapiecť do rúry pod gril (210st) cca na 5-8 minút, alebo pokým nechytia chlebíky chrumkavý a zlatý nádych. Vyberieme z rúry a servirujeme ešte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťkou.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.