Celozrnné palacinky s ovsenými vločkami

Voňavé palacinky s ovsenými vločkami. Orechy, jablká, javorový sirup, ovsené vločky. Samé raňajkové dobroty.

Pod pojmom palacinky si nemusíte hneď predstaviť niečo ťažko stráviteľné a presladené. Stačí pár surovín v dobrej kombinácii a palacinky môžu byť sýte a plnohodnotné jedlo, ktoré si môžete dať bez výčitiek.

Ingredients

Na cesto potrebujeme

  • 200 g celozrnnej špaldovej múky
  • 100 g ovsených vločiek
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 PL olivového oleja
  • 500 ml ryžového mlieka

Na ozdobenie a dochutenie potrebujeme

  • 2 ks jablká
  • čierny a biely sezam
  • škorica mletá
  • javorový sirup

Instructions

  • Do rastlinného mlieka pridáme ovsené vločky, múku, cukor, vajíčka, štipku soli, lyžicu oleja a dobre rozmixujeme. Vypracujeme vláčne cestou a pomocou naberačky nalievame na panvicu malé palacinky. Pečieme z oboch strán.
  • Jablká nakrájame na malé kúsky a chvíľku podusíme. Pridáme trošku škorice. Zmiešame a zmesou plníme palacinky. Dozdobíme jablkami, posypeme farebným sezamom a polejeme javorovým sirupom.

3 Comments

  1. asi som nešikovna ale to sa neda dopiect,cesto je v strede stale nedopečené…..ako dlho ste to piekli vy? skusali ste to aj na panvici pre lievance?….dakujem pekne

    1. Dobrý deň, robievame ich na bežnej palacinkovej panvici úplne bežným spôsobom. Trvá to len 1-2 minúty (z oboch strán) na rozpálenej panvici, ak máte cesto príliš husté, dorieďte ho troškou mlieka, malo by sa rýchlejšie prepiecť a bude jemnejšie.

  2. Ja som to vyskúšala na lievancovej panvici, pretože sa mi cesto rozpadávalo. Išlo to,ale musela som si cesto vytuningovať 🙂 čiže 2krát som použila len špaldovú múku hladkú a dala o dosť menej mlieka,no a namiesto cukru použila med, zvyšok som ponechala ako v recepte. Opiekla som ich na kokos.oleji a bolo to podstatne lepšie, išlo to aj na panvici 🙂

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.