Drahí naši čitatelia,
V poslednom čase sme sa celkom často objavovali v online priestore rôznych portálov a sme za to veľmi radi, keďže sme vám opäť raz a zas mali možnosť predstaviť naše názory na stravovanie detí, priblížiť úroveň školského stravovania na Slovensku, či vysvetliť, ako vznikla značka Jem iné alebo čo je našim tradičným slovenským národným jedlom. A nie, nie sú to halušky. Čakajú na vás aj rôzne zaujímavé eventy, tak nás sledujte aj naďalej.
Plný pohár v Jem iné bude mať svoju premiéru už 8.12. Ak ste milovníkom chutnej a poctivej gastronómie a navyše oceníte kvalitné lokálne vínka, tento event vás možno zaujme. Viac informácií sa dočítate tu.
Brunchovať budeme s čarovným menu v LAB.cafe v Starej tržnici, tradične predvianočne, od v nedeľu 18.12. od 10:00 do 15:00. Budú aj bezlepkové šnicle, Jem iné zemiakový šalát, tradičné lekvárové perky a skvelé varené vínko. Viac informácií ako aj celé menu nájdete k nahliadnutiu na tejto linke.
O posledných novinkách sa dočítate na portáli Gastronomika, kde sme predstavili náš názor na to, či deti jeda príliš často polotovary, kam sme sa pohli s projektom Skutočne zdravá škola, ale aj to, čo nás na niektorých školách pozitívne prekvapilo.
Eduworld je portál o vzdelávaní a rozvoji, kde sa dočítate, že existujú školy, kde vedia vykúzliť fantastické jedlá, ale aj to, či spolupracujeme s Ministerstvom školstva. Spomenieme aj naše tajné zbrane na to, ako deťom do stravy zakamuflovať potraviny, ktoré by inak nezjedli. A nebude chýbať ani náš recept na to, ako deťom do školy vykúzliť ideálnu desiatu.
Organizujeme workshopy, eventy, kurzy varenia, varíme pre školy a škôlky, vzdelávame ľudí v oblasti výživy a stravovania. Ale ako vznikol celý koncept Jem iné? Čo bolo skôr, kaša alebo bryndzáky? O tom všetkom sa dočítate na Startitup-e.
P.S. Vianoce sú za rohom!