Ingredients
Na tento koláč potrebujeme:
- 250 ml olivového oleja
- 100 g datlí namočených aspoň na hodinu vo vode
- 4 PL ľanových semiačok
- 1 dcl kokosovej vody alebo ryžového mlieka
- 200 g medu
- 200 g pohánkovej múky
- 50 g ryžovej múky
- 50 g teffovej múky
- 50 g kukuričnej múky
- 70 g strúhaného kokosu
- 350 g nastrúhanej cukety
- 150 g nastrúhanej mrkvy
- 1 prášok do pečiva (bez fosfátov)
- 1 lyžička sódy
- 1 ČL škorice
- štipka perníkového korenia
Na krém si pripravte:
- 200 g kokosového krému (napr. hustá časť z konzervy kokosového mlieka)
- 150 g dopredu namočených kešu orechov
- 30 g kakaa
- 50 g medu
Instructions
Postup pri príprave koláča:
- Olej, datle, ľanové semiačka, kokosovú vodu a med rozmixujeme v silnom mixéri do hladka. Vo väčšej miske zmiešame múky, sódu, korenia a prášok do pečiva. Vlejeme do nej pripravenú zmes, do ktorej pridáme nastrúhanú cuketu a mrkvu a postupne vmiešame aj kokos. Tortový korpus vytrieme olejom, vylejeme doň cesto a dáme piecť na 170 st na cca 40-50 minút, kým nebude stred prepečený. To zistíte jednoduchým testom so špáratkom.
Postup pri príprave krému:
- Všetky suroviny spolu rozmixujeme do hladka, aby sa vytvoril krém, ktorý dáme stuhnúť do chladničky, kým sa nám upečie korpus.
- Korpus necháme vychladnúť, opatrne prepolíme nožom a spodný korpus natrieme časťou krému. Zakryjeme vrchnou časťou a opäť nanesieme vrstvu krému. Dozdobíme kokosom a podrtenými kakaovými bôbmi, necháme vychladiť a podávame.