Keď uvidíte tú krásnu, malinovú farbu, ktorá vznikne pri varení tejto polievky, budete ju chcieť variť stále a stále. Vzhľadom na veľmi nízke vstupné náklady sa to určite oplatí.
Ingredients
- 500 g čerstvej červenej repy
- 2 veľké mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie, kurkuma
- olivový olej
Na ozdobenie
- 3-4 PL kokosového mlieka
- čierny a biely sezam
Instructions
- Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na kvalitnom olivovom oleji. Pridáme cviklu a mrkvu nakrájanú na malé kocky, alebo nastrúhanú na tekvicovom strúhadle, osolíme, okoreníme. Podusíme a zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom.
- Varíme do zmäknutia zeleniny, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme ručným mixérom. Ak je polievka moc hustá, podlejeme a necháme prevariť. Dochutíme kurkumou a ozdobíme kokosovým mliekom a posypeme farebným sezamom.
Foto: Martin Črep
Prosím vas tu cviklu netreba vopred uvariť v supke, a až potom dokončiť vsetko spoločne?
Dobrý deň Mária, nie netreba ju variť, stačí ošúpať a až potom krájať alebo strúhať a variť/dusiť. Držíme palce, A.
Prosím vas tu cviklu netreba vopred uvariť v supke, a až potom dokončiť vsetko spoločne?
Dobrý deň Mária, nie netreba ju variť, stačí ošúpať a až potom krájať alebo strúhať a variť/dusiť. Držíme palce, A.