Dobré ráno TV JoJ sme dnes prevoňali slanými koláčmi s kozím syrom. Pripravili sme verziu zo špaldovej celozrnnej múky, ale tiež kukuričný quiche pre celiatikov.
Chceli ste aj recepty? Nech sa páči:
Špaldový quiche s kozím syrom, slaninkou a sušenými paradajkami
Špaldové cesto:
– 300 g celozrnnej špaldovej múky
– 125 g masla
– 5 lyžíc vody
– 1 ČL soli
Náplň:
– 200 g kozieho syra
– 250 g ryžovej smotany
– 100 g slaninky
– 200 g sušených paradajok
– muškátový oriešok
– 2 vajíčka
– zväzok nasekanej pažítky
– čerstvú bazalku
– soľ, čierne korenie
– 2 stručiky cesnaku
V miske zmiešame nadrobený kozí syr, sojovú smotanu a vajíčka. Dochutíme soľou, koreninami a čerstvými bylinkami. Slaninku orestujeme so sušenými paradajkami a necháme vychladnúť a pridáme k zmesi. Do formy si pripravíme cesto, naň vylejeme zmes, pečieme na cca 30 minút na 180 stupňov. Ozdobíme čerstvou nasekanou pažítkou.
Bezlepkový quiche s kozím syrom, orechami, špargĺou a domácim pestom
Bezlepkové cesto:
– pohár kukuričnej múky (200g)
– 1/3 pohára masla (120g)
– 1/5 pohára vody
– štipka kurkumy
– 1PL domáceho pesta
Náplň:
– 250 g bielej špargle
– 200 g tvrdého kozieho syra
– 200 g ryžovej smotany
– 2 vajíčka
– hrsť mandlí
– čerstvá bazalka
– soľ, čierne korenie
– 2 stručiky cesnaku
– 1 PL olivového oleja
Na panvici zohrejeme kvalitný olivový olej a cesnak nakrájaný na tenké plátky. Pridáme šparglu a jemne orestuje. V miske zmiešame nastrúhaný kozí syr, ryžovú smotanu a vajíčka. Dochutíme koreninami a čerstvými bylinkami. Orestovanú špargľu s cesnakom necháme mierne vychladnúť . Do formy si pripravíme cesto, naň vylejeme zmes, poukladáme orestovanú špargľu s cesnakom, posypeme bylinkami a pečieme na cca 30 minút na 180 stupňov. Na záver ozdobíme čerstvými bylinkami a mandľami opraženými nasucho na panvici.
Nevieš ako na to?
[predpredaj url=“http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/1227/skola-varenia-jem-ine“ title=“kurzy varenia Jem iné“]