Domáca jahňacia pečeňovka

Niekedy sa človek len tak zobudí s chuťou zakusnúť do niečoho výnimočného. Taká domáca jahňacia pečeňovka so sušenými slivkami naloženými v portskom víne, natretá na domácom špaldovom chlebe, je na [...]

Niekedy sa človek len tak zobudí s chuťou zakusnúť do niečoho výnimočného. Taká domáca jahňacia pečeňovka so sušenými slivkami naloženými v portskom víne, natretá na domácom špaldovom chlebe, je na takéto jarné raňajkové chúťky jednoznačne skvelou voľbou. Tak teda ako na to?

Ingredients

  • 250 g jahňacej pečene (alebo kuracej)
  • 150 g masla
  • 1 malá cibuľka
  • 6 ks sušených sliviek (alebo hrsť brusníc)
  • 2 dcl portského vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvo mleté korenie
  • štipka chilli
  • soľ

Instructions

  • Slivky namočíme do portského vína a necháme odležať aspoň 30 minút. Na kúsku masla a do sklovita opraženej cibuľke si orestujeme nakrájanú jahňaciu pečeň, kým sa krv neprepečie, približne 5-7 minút, ale v strede musí zostať jemne ružová, aby si zachovala vláčnosť. Následne túto zmes okoreníme, osolíme, pridáme slivky, pretlačený cesnak, pridáme zvyšok masla a štipku chilli. Pár minút podusíme so zvyškom vína a po jemnom vychladnutí rozmixujeme do hladkého krému. Podávame na čerstvo upečenom domácom chlebíku.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.