Domáce celozrnné rožky

Domáce celozrnné rožky bez pridaných farbív a konzervantov.

 Domáce pečivo? Soľ nad zlato! Kto pravidelne pečie, určite nám dá za pravdu.

Ingredients

  • 1 šálku teplej vody
  • 2 polievkové lyžice kvalitného kravského mlieka (alebo ryžového)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 ČL morskej soli
  • 1 ČL medu
  • 3 šálky špaldovej múky mletej na hladko
  • 20 g droždia

Instructions

  • Všetko suroviny spolu premiešame v poradí tak, ako sú uvedené v zozname surovín a vymiesime cesto. Cesto vyvaľkáme do kruhu, spravíme 12 trojuholníkov, poskladáme rožky a poukladáme na papier. Vyložené na plechu necháme kysnúť 50 minút pod utierkou na teplom mieste. Keď rožky vykysnú potrieme ich olivovým olejom, dáme do rúry na 15 minút piecť na 200 stupňov. Keď rožky vyberieme z rúry, potrieme ich mastiačkou s čistou vodou.

Notes

Cesto zvlášť nekysne, ani sa nezarába zvlášť kvások, len všetky suroviny dáte do misy v takom poradí ako je uvedené, vymiesite a vytvarujete rožky.

Dobrú chuť.

Autor foto: Boba L.

12 Comments

  1. Idem na to 🙂

    1. Držíme palce, Zuzka! 🙂

  2. Skvely recept, moje sice vyzerali katastrofalne :)), ale chutovo boli velmi dobre. Vdaka za recept!

  3. Vyborne sme napiekli, len sa tak po nich zaprasilo. Vdaka za recept.

  4. vyzva, teraz vecer:*)

    1. mnam, no ake super, postla by som aj foto, su fakt skvele:) konecne recept ktory funguje tak ako je napisany..gratulujem!

      1. Dobrý Zuzka, foto nam kludne poslite na mail info@jemine.eu 🙂 potesime sa!

  5. Ozaj dobry recept a bez roboty … maly sedel pred rurou, kym sa upiekli a este teple som mu ich mastila :)…. Pouzila som celozrnnu hladku muku, kedze inu som nemala a piekla 20 minut. Po upeceni som potrela vodou, ktoru som mierne osolila…. skoda, ze sa nedajupridat foto

    1. Ďakujeme za info, veľmi sa tešíme, nech sa darí aj naďalej, pozdravujeme 🙂 A.

  6. Uplne zlý recept cesto bolo totálne lepiace a tekuté musela som pridať ešte vyše 1 šálky muky.

  7. prosím vás, droždie je čerstvé (kocka) alebo sušené? Som v pečení len začiatočník, takže mi to nie je jasné 🙂

    1. Dobrý deň Katka, môžete použiť aj sušené droždie, alebo aj čerstvé, prípadne aj domáci kvások. Je to na Vás, čo doma nájdete 🙂 Držíme palce, nech sa to podarí.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.