Hubová polievka s divokou ryžou

Vyzerá exoticky a náročne a pritom je veľmi jednoduchá a domáca.

Ingredients

  • 1 šálka divokej ryže
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 stonky mladého zeleru
  • 0,5 kg čerstvých húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL oregana
  • 3 PL špaldovej múky
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 bobkový list
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 ČL rozmarínu
  • 1 šálka ryžového mlieka
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 ČL soli

Instructions

  • Do hrnca nasypeme umytú divokú ryžu, pridáme 1 lyžicku soli a privedieme k varu. Varíme cca 40 minút, až kým ryža takmer nezmäkne. Uvarenú ryžu zlejeme.
  • Kým sa varí ryža, pripravíme zvyšok polievky. Do hrnca dáme lyžicu oleja, pridáme nakrájanú cibuľu, najemno nastrúhaný mladý zeler, pol lyžičky soli a dusíme až kým sa cibuľa neopečie do sklovita cca 3 - 5 minút. Znížime stupeň varenia a za stáleho miešania pridáme huby a zvyšnú pol lyžičku soli. Varíme, až kým huby nepustia šťavu a nezhnednú - minimálne 15 - 20 minút. Podlejeme vývarom.
  • Pridáme cesnak, oregáno, prisypeme múku a rozmiešame. Zvýšime stupeň varenia a zalejeme vínom. Zamiešame a opäť povaríme.
  • Na záver pridáme bobkový list, privedieme k varu a potom opäť stupeň varenia znížime. Varíme ďalších 15 minút. Pridáme rozmarín, rastlinné mlieko a uvarenú divokú ryžu. Varíme ďalších 10 minút, až kým polievka nezhnustne podľa predstáv. Vmiešame citrónovú šťavu a prisolíme podľa potreby.

Foto: Martin Črep

 

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.