Všetci to hovoria, všade to je cítiť a navyše je také dokonalé počasie! Jar je tu a s ňou aj čas na odľahčené jedlá, voňavé bylinky, čerstvú zeleninu a iné sezónne dobroty.
Čo tak vyskúšať náš recept na chutný šalát z mladej zeleninky s čerstvou ovčou bryndzou? Je ideálnym obedom na slnečné dni a možno pomôže zahnať aj jarnú únavu.
Suroviny:
- 200 g listovej zeleniny
- 200 g uvarenej šošovice alebo pohánky
- 1 mladý kaleráb
- 2 jarné cibuľky
- 1 granátové jabĺčko
- viazanička červenej redkvičky
- kvalitná čerstvá bryndza
- malý kúsok čerstvého chrenu
- kôpor
- 0,5 dcl olivového oleja
- šťava z 1/2 citróna
- čajová lyžička medu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Najprv uvarte šošovicu alebo pohánku. Keď mierne vychladne zmiešajte ju s listovou zeleninou, nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou, kalerábom, redkvičkou nakrájanou na tenké kolieska a zrniečkami granátového jabĺčka. V poháriku zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie a zmes potom vlejte do šalátu a dobre premiešajte. Servírujte s nadrobenou bryndzou, najemno nastrúhaným chrenom a posypané čerstvým kôprom.
Prajeme dobrú chuť a krásnu jar plnú slnka a dobrej energie 🙂