Vyskúšajte náš jednoduchý zelerovo-jablkový šalát, ktorý obsahuje všetko to, čo i v januári ľahko nájdete uskladnené v pivniciach alebo kúpite od poctivých pestovateľov vo výbornej kvalite.
Jednoduchý zelerovo-jablkový šalát
Ingredients
- 1/2 zeleru
- 1 jabĺčko
- 1 fenikel
- 2 stonky stopkového zelera
- hrsť vlašských orechov
- biely jogurt (alebo ½ šálky kešu orechov, ½ šálky vody a ½ citróna)
- polovička mladej cibuľky
- soľ, korenie
- olivový olej
Instructions
- Zeler, jablko a fenikel postrúhame alebo nakrájame na tenučké pásiky a zmiešame dohromady. Pridáme nadrobno nakrájaný stonkový zeler.
- Do jogurtu vmiešame nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, soľ, korenie a trochu olivového oleja a ten potom jemne vmasírujeme do šalátu. Ak sa chcete vyhnúť jogurtu môžete si pripraviť alternatívu zmixovaním kešu, vody a šťavy z citróna. Na záver si na panvičke opečte nasekané vlašské orechy ktorými posypte finálny výsledok.
- Teraz už zostáva iba pomaly chrumkať a užívať si všetko to dobré čo Vám zeler vie dať. Lacno, rýchlo, jednoducho a hlavne zdravo.
A teraz už dobrú chuť.