Krajšiu farbu ste na chlebe ešte nemali. Nátierky z varenej alebo pečenej zeleniny sú navyše obrovskou dobrotou. Skúste mrkvovo-pórovú, tekvicovo-paštrnákovú alebo túto našu s cviklou a jablkami.
Suroviny:
- 500 g cvikly
- 300 g jabĺk
- šťava z 1 citróna
- morská soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 – 2 PL olivového oleja
- kôpor na ozdobenie a dochutenie
Postup:
Cviklu umyjeme a varíme v šupe do zmäknutia. Šupa sa lepšie odstráni z uvarenej cvikly ako zo surovej. Cviklu necháme vychladnúť a s jablkom nastrúhame na jemnom strúhadle alebo použijeme kuchynský robot. Zmixujeme, prípadne ručne premiešame, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a olivový olej.
Ozdobíme nasekaným kôprom.
Jem iné tip: Výborne chutí s vlašskými orechmi, ktoré nasucho opražíme na panvici a vmiešame do hotovej nátierky.
Prajeme dobrú chuť a krásnu farebnú jeseň 🙂
Recept je z knihy S Anetou a Janicou, – čo na srdci, to na jazyku