Baza, brusnice, čerešňe, černice, egreše, hrozno, hrušky, maliny, marhule, nektarinky, ríbezľa, slivka, višňa…v lete je z čoho vyberať. My sme zvolili marhule, lebo nám pripomínajú detstvo na juhu Slovenska.
Krehký marhuľový koláč s lieskovcami
Ingredients
- 200 g masla
- 200 g špaldovej múky
- 50 g sušeného kokosu
- 150 g trstinového cukru alebo inej prírodnej náhrady
- šťava z jedného citróna
- 10 PL domáceho marhuľového pyré (rozmixované marhule)
- 3 vajíčka
- prášok do pečiva
- štipka soli
- 150 g nasekaných lieskovcov na posypanie
Instructions
- Vajíčka rozšľaháme, maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť, nakrájame na malé kocky a pridáme k vajíčkam spolu s citrónovou šťavou. Tekutú zmes pridáme k suchým prísadám a všetko spolu premiešame. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou, vylejeme zmes a posypeme nasekanými lieskovcami. Pečieme na 170 stupňov cca 35 minút.
Foto: Martin Črep