Krémové dubákové rizoto na ružovom víne

Krémové dubákové rizoto na ružovom víne. Pár základných ingrediencií, ktoré vykúzlia jemnú, maslovú chuť.

Ako lepšie využiť slnečný, sviatočný deň ako sa vybrať na výlet do lesa. Dubáky rastú ako huby po daždi, my sme ich dokonca v popoludňajších hodinách našli za kopcovitý košík. Radostne sušíme, ale aj varíme. Dnes rizoto.

Ingredients

  • 1,5 šálky ryže
  • 3 hrste malých dubáčikov nazbieraných na Záhorí
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 PL masla
  • 2 dcl ružového vína, ktoré práve popíjate
  • zeleninový vývar
  • soľ, čierne korenie
  • chilli
  • parmezán na dochutenie

Foto: Martin Črep

 

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.