Na prvý pohľad to vyzerá na divokú kombináciu. Je však ľahká a svieža. Na horúce, pracovné dni ideálna.
Kuskus šalát s pomarančom, cícerom, brusnicami a kozím syrom
Ingredients
- 1 kg pomarančov
- 1 červená cibuľa nakrájaná na mesiačiky
- 1/2 šálky brusníc
- 1 šálka vody
- 1 hrnček kuskusu
- šťavu z citróna
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 ČL koriandra
- 1 ČL škorice
- 1/2 ČL muškátového orieška
- 1 ČL mletej rasce
- 1-2 ČL soli
- 1 šálka uvareného cíceru
- 10 dkg kozieho syra (pre vegánsku a bezlaktózovú verziu môžeme vynechať)
Instructions
- Brusnice zalejte vriacou vodou a nechajte postáť vo vode. Pomaranč ošúpte a pripravte si len dužinu, ktorú na záver pridáte do šalátu.
- V malom hrnci priveďte do varu vodu. Stiahnite z ohňa, pridajte kuskus a čajovú lyžičku soli. Zakryte a nechajte 15 minút stáť, kým kuskus pohltí všetku vodu. Premiešajte vidličkou.
- V ďalšej miske zmiešajte citrónovú šťavu, olivový olej, koreniny a 1 čajovú lyžičku soli.
- V poslednej mise (na podávanie) zmiešajte dokopy kuskus, pridajte uvarený cícer, nakrájanú červenú cibuľku, vysušené brusnice. Pridajte zálievku a premiešajte. Na záver rozdrobte kozí syr na kúsky a jemne vmiešajte do šalátu spolu s pomarančovou dužinou. Podávajte teplé, alebo aj vychladené.
Foto: Martin Črep