Letný vege burger s BBQ omáčkou inak

Leto je už v plnom prúde, tak sme vykúzlili tieto farebné vege burgre. Pôvodne to mali byť len quinoovo-cícerovo-brokolicové fašírky, ale v kombinácii s domácou adžika salsou, zaujímavou kokosovo-višňovou BBQ omáčkou a baby špenátom chutia v opečenej žemli úplne božsky.

Ingredients

Na vege burger potrebujeme:

  • 70 g quinoa
  • Soľ, farebné korenie, majoránka
  • 1 vajce
  • 265 g uvareného cíceru
  • 150 g sparenej brokolice
  • 5 nakrájaných sušených paradajok v oleji
  • 1 ČL sušenej adžika zmesi
  • 25 g pohánkovej strúhanky

Na prípravu BBQ omáčky potrebujeme:

  • 40 ml kokosového mlieka
  • 50 g višní
  • 1 ČL tekutého dymu
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL melasy
  • Soľ, korenie

Instructions

Príprava vege burgra:

  • Quinoa uvaríme v dvojitom množstve osolenej vody a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes z ostatných surovín, ktoré spolu rozmixujeme. Premiešame s quinoou. Vytvarujeme placky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potreme repkovým olejom a pečieme cca 15 min na 170 st z jednej strany, otočíme a opekáme ďalších 10-12 min.

BBQ omáčku si pripravíte takto:

  • Prevaríme, rozmixujeme. Vrstvíme žemlu natretú s maslom s adžika salsou, fašírkou, špenátom a višňovou BBQ omáčkou. Podávame.

Notes

Ak máte chuť na taký ten origoš, tak odporúčame Regal Burger.

 

#meatfree

3 Comments

  1. Ahojte.

    Chcela by som si urobiť, ten váš burger, ale nemôžem vajcia. Vedeli by ste mi poradiť, čím ich nahradiť?

    Ďakujem.

    1. Dobrý deň, Michala, skúste nechať spolu odstáť ľanové semienka s troškou vody, vytvorí sa lepkavá gélovita hmota a následne ju rozmixujte do hladka, dosiahnete konzistenciu podobnú vajíčku, držíme palce, A.

      1. Ďakujem krásne 🙂

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.