Dosť bolo báječných likérov, griláže, šuhájd, medvedích labiek či plnených vianočných figúrok. Zdravé a zároveň sladké – to je naša špecialita. Vymeňte šľahače za vysokootáčkový mixér a hor sa do toho. Hoci aj o pol noci 🙂
Ingredients
Na korpus budete potrebovať:
- 250 g namočených fíg
- 200 g mletého kokosu
Na krém budete potrebovať:
- 125 ml agavé sirupu
- 450 g dopredu namočených kešu orechov (ideálne na 8 hodín)
- 150 ml kokosového oleja
- 5 PL kokosového mlieka
- 1 banán
- 100 g mletého kokosu
- 1 ristretto
Instructions
- Figy a kokos spolu rozmixujeme vo food procesore na lepkavú hmotu tak, aby cesto pri stlačení držalo pokope. Ak treba, po lyžičkách dolievame vodu z namočených fíg, až pokým nedosiahneme želanú konzistenciu.
- Rovnako postupujeme pri príprave krému. Všetky prísady spolu dohladka rozmixujeme na vysokootáčkovom mixéri.
- Vysokú kruhovú formu vystelieme cestom (korpus) a dobre pritlačíme zadnou časťou lyžice, aby sa povrch vyrovnal a upevnil.
- Na korpus rovnomerne rozložíme pripravený krém.
- Koláč dozdobíme kokosom, figami a necháme schladiť a stuhnúť aspoň na 6 hodín v chladničke.
Tento aj iné naše recepty nájdete v knihe Pečieme podľa obrázkov 2.