Nepečená kokosovo – kávová torta so sušenými figami

Dosť bolo báječných likérov, griláže, šuhájd, medvedích labiek či plnených vianočných figúrok. Zdravé a zároveň sladké – to je naša špecialita. Vymeňte šľahače za vysokootáčkový mixér a hor sa do toho. Hoci aj o pol noci 🙂

Ingredients

Na korpus budete potrebovať:

  • 250 g namočených fíg
  • 200 g mletého kokosu

Na krém budete potrebovať:

  • 125 ml agavé sirupu
  • 450 g dopredu namočených kešu orechov (ideálne na 8 hodín)
  • 150 ml kokosového oleja
  • 5 PL kokosového mlieka
  • 1 banán
  • 100 g mletého kokosu
  • 1 ristretto

Instructions

  • Figy a kokos spolu rozmixujeme vo food procesore na lepkavú hmotu tak, aby cesto pri stlačení držalo pokope. Ak treba, po lyžičkách dolievame vodu z namočených fíg, až pokým nedosiahneme želanú konzistenciu.
  • Rovnako postupujeme pri príprave krému. Všetky prísady spolu dohladka rozmixujeme na vysokootáčkovom mixéri.
  • Vysokú kruhovú formu vystelieme cestom (korpus) a dobre pritlačíme zadnou časťou lyžice, aby sa povrch vyrovnal a upevnil.
  • Na korpus rovnomerne rozložíme pripravený krém.
  • Koláč dozdobíme kokosom, figami a necháme schladiť a stuhnúť aspoň na 6 hodín v chladničke.

Tento aj iné naše recepty nájdete v knihe Pečieme podľa obrázkov 2.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.