Neskutočne dobrý bezlepkový brownie

Streda! A my si dnes napečieme takýto koláčik:

Bezlepkové brownies. Chutia božsky. Nepreháňame.

Ingredients

  • 100 g zmesi bezlepkovej múky (Mix alebo ryžová)
  • 100 g masla
  • 150 g tmavej aspoň 70 percentnej čokolády (homemade môže byť tiež)
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 200 g tmavého surového trstinového cukru
  • 3 celé vajíčka
  • 1 ČL prášku do pečiva (vínny kameň bez fosfátov)
  • 4 PL zaváraných brusníc alebo sušených dopredu namočených môžu byť aj višne, čerešne alebo čučoriedky či ríbezle

Instructions

  • Zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva, pridajte vajíčka a rozmiešajte znovu. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom. Čokoládu primiešajte do cesta spolu s orechami a brusnicami. Pečieme na horúcom vzduchu približne 30 – 35 min v rozohriatej rúre na 160 stupňoch. Brownie by mal vnútri zostať krehký a vláčny, takže ho netreba v rúre presušiť. Radšej ho kontrolujte, keďže každá rúra pečie trošku inak. Po upečení nechajte vychladnúť.

7 Comments

  1. Je naozaj neskutocne dobry!!!vyborny recept:)ja som tam praskla zavarane ribezle co som nasla stare v spajzi:)dakujem za super recept na desiatu!Eva

    1. Sme radi :)!! vďaka za info, A.

  2. kocky, mne sa to zda sialene vela cukru…
    budem robit cez vikend, ale cast cukru asi uberiem ..

    1. Ahoj Janka. Mne osobne takisto stačí nižšia dávka cukru, ale väčšine chutia práve takéto intenzívne chute, vyskúšaj a uvidíš 🙂 držíme palce!

  3. ja som dala mandle a mrazené maliny,zohriala som ich v čokoláde s maslom:) tiež dobré,menej cukru neurobí dobrú službu,,brownies majú byť presladené:)

    1. Len do toho, dobrú chuť a ďakujeme :)!

  4. dnes s mandľovými lupienkami a jahodami:):)

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.