Pečená tekvica plnená quinoa a bylinkami

Pečená tekvica plnená quinoa, jogurtom a bylinkami.

Máme radi jeseň, lebo tekvicová sezóna je našou obľúbenou. Tekvicu pripravujeme na niekoľko spôsobov, od nátierky cez polievku, rizoto až po grilovanú či plnenú verziu.

Ingredients

  • 1 tekvica hokkaido
  • 3/4 šálky bieleho jogurtu
  • 2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • 2 lyžičky mletého koriandru
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1/2 lyžičky horčice
  • 1 chilli
  • 1/2 lyžičky kardamónu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 šálka quinoa
  • 1 hrnček vody
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • 1 lyžička medu
  • 1/4 šálky čerstvého koriandru

Notes

Ak nezoženiete hokkaido, môžete použiť aj maslovú tekvicu, tak ako je na obrázku.

Foto: Martin Črep

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.