Pohánkový koláč s čučoriedkami a bielym makom

Čas na prípravu15 mins
Cook Time30 mins
Total Time45 mins

Ingredients

  • 100 g ryžovej múky
  • 100 g pohánkovej múky
  • 80 g mletého bieleho maku
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • štipka muškátového orieška
  • štipka škorice
  • 2 lyžice rozomletých ľanovych semiačok zmiešaných s troškou vody
  • 100 g nasekaných sušených marhúľ / sliviek
  • 3 dcl hruškovej alebo jablkovej čerstvo odšťavenej šťavy alebo moštu
  • 2 dcl olivového oleja
  • 50 g hrozienok
  • 300 g mrazených čučoriedok

Instructions

  • V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny spoly s nasekaným ovocím a primiešame ľanové semiačka rozmixované s troškou vody. Na panvici privedieme k varu olej, s ovocnou šťavou a 50 g hrozienok, rozmixujeme a prilejeme k suchej zmesi. Na záver vmiešame čučoriedky a všetko ešte raz zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej formy. Ozdobíme čučoriedkami a mletým bielym makom. Pečieme na 165 st. cca 30 min.

4 Comments

  1. Dobry den, chcem vyskusat kolacik, ale pre istotu sa spytam, aky by bol vysledok len z pohankovej muky? nemam totiz ryzovu, len kukuricnu polentu, a to asi nie 🙂

    1. Dobrý deň Ivet, Robievame ho aj čisto z pohánkovej múky, keď Vám nevadí chuť pohánky, tak by mal výsledok stáť za to aj v takejto podobe 🙂

  2. Dobry den, chcem vyskusat kolacik, ale pre istotu sa spytam, aky by bol vysledok len z pohankovej muky? nemam totiz ryzovu, len kukuricnu polentu, a to asi nie 🙂

    1. Dobrý deň Ivet, Robievame ho aj čisto z pohánkovej múky, keď Vám nevadí chuť pohánky, tak by mal výsledok stáť za to aj v takejto podobe 🙂

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.