Rebarborový koláč s pudingovou plnkou

Vyzerá ako krásna starožitnosť a chutí ako rozprávka. Nie, nie je to koláč ozdobený ružou, ale rebarborou.

Ingredients

Cesto

  • 200 g mix orechovej múky (mandle, vlašské, lieskové orechy)
  • 150 g pohánkovej múky
  • 70 g zmäknutého bio kokosovo - palmového tuku
  • 100 ml agavé sirupu
  • rebarbora na ozdobenie

Puding

  • 250 ml sójového mlieka (100ml oddelene na zarobenie pudingového prášku s arrowrootom)
  • 200 ml ryžovej smotany
  • bio vanilkový puding
  • 2 PL arrowroot prášku (alebo 2x puding)
  • 3 PL PL medu
  • 2 PL nesladeného arašidového masla

Instructions

  • CESTO:
    Zmiešame spolu najemno rozmixované orechy, pohánkovú múku, bio kokosovo - palmový tuk a agavé sirup. Vytvoríme pevné cesto, necháme chvíľku odstáť, vyložíme ním nízku kruhovú formu a pečieme na 160 stupňov cca 15 - 20 minút.
  • PUDING:
    Sójové mlieko zmiešame s ryžovou smotanou. V časti mlieka rozmixujeme pudingový prášok s arrowrootom a podľa bežného postupu uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme asi 3-4 lyžice medu a dve lyžice nesladeného arašidového masla.

 

Foto: Martin Črep

2 Comments

  1. Dobry den, chcela by som sa spytat, akou inou mukou (bezlepkovou) viem nahradit vsetky tie orechove? Mam alergiu na orechy, mandle som neskusala priznam sa, preto by som potrebovala poradit.
    Dakujem za skoru odpoved.

    1. Dobrý deň, vyskúšajte napríklad špaldovú (tá však nie je bezlepková). Alebo nejaký kvalitný bezlepkový mix. Pekný deň, A.

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.