Špaldový šalát s paradajkami a fetou

Paradajky sú u nás tieto dni varené-pečené. Surové si však zachovávajú najviac vitamínov a preto sme pre vás pripravili rýchly recept na sýty šalát so štavnatými farebnými paradajkami. Chutí ako leto, horúce slnko a dovolenka. Ak už máte tento rok oddovolenkované, pripomente si ju napríklad touto rýchlou večerou.

Špaldový šalát s paradajkami a fetou

Course: Salad
Cuisine: Mediterranean
Servings: 2 porcie
Author: Aneta Vaculíková

Ingredients

  • 300 g celej špaldy alebo inej obilniny podľa chuti
  • 1 avokádo
  • 1 biela cibuľka
  • hrsť petržlenovej vňate
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 1/2 citróna
  • 1 lyžička medu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 200 g rôznofarebných paradajok
  • soľ
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • feta syr

Instructions

  • Špaldu uvarte v osolenej vode podľa návodu. Do uvarenej špaldy primiešajte na malé kocky nakrájané avokádo, časť nadrobno nasekanej cibule, nasekanú petržlenovú vňať a asi polovicu nasekanej bazalky. V poháriku zmiešajte šťavu z polovice citróna, med, olivový olej, soľ, korenie a túto zálievku vmiešajte do špaldy. Na vrch nakrájajte paradajky na plátky, ozdobte zvyšnou bazalkou a cibuľkou, osoľte a pridajte ešte zopár kvapiek olivového oleja. Vrch bohato posypte kúskami fety a ihneď podávajte.
  • P.S.: Ak by ste túžili skúsiť viac našich paradajkových receptov a spoznať najkrakšie paradajkové políčko v Bratislave, pridajte sa k nám na náš paradajkový kurz. Už onedlho 🙂Dobrú chuť a krásny zvyšok leta 🙂