Paradajky sú u nás tieto dni varené-pečené. Surové si však zachovávajú najviac vitamínov a preto sme pre vás pripravili rýchly recept na sýty šalát so štavnatými farebnými paradajkami. Chutí ako leto, horúce slnko a dovolenka. Ak už máte tento rok oddovolenkované, pripomente si ju napríklad touto rýchlou večerou.
Špaldový šalát s paradajkami a fetou
Servings: 2 porcie
Ingredients
- 300 g celej špaldy alebo inej obilniny podľa chuti
- 1 avokádo
- 1 biela cibuľka
- hrsť petržlenovej vňate
- hrsť čerstvej bazalky
- 1/2 citróna
- 1 lyžička medu
- 3 lyžice olivového oleja
- 200 g rôznofarebných paradajok
- soľ
- čerstvo zomleté čierne korenie
- feta syr
Instructions
- Špaldu uvarte v osolenej vode podľa návodu. Do uvarenej špaldy primiešajte na malé kocky nakrájané avokádo, časť nadrobno nasekanej cibule, nasekanú petržlenovú vňať a asi polovicu nasekanej bazalky. V poháriku zmiešajte šťavu z polovice citróna, med, olivový olej, soľ, korenie a túto zálievku vmiešajte do špaldy. Na vrch nakrájajte paradajky na plátky, ozdobte zvyšnou bazalkou a cibuľkou, osoľte a pridajte ešte zopár kvapiek olivového oleja. Vrch bohato posypte kúskami fety a ihneď podávajte.
- P.S.: Ak by ste túžili skúsiť viac našich paradajkových receptov a spoznať najkrakšie paradajkové políčko v Bratislave, pridajte sa k nám na náš paradajkový kurz. Už onedlho 🙂Dobrú chuť a krásny zvyšok leta 🙂