Brokolicovo špenátové špagety
Zelený štvrtok si žiada zelenú farbu ale keďže pracovný týždeň ešte neskončil, pripravili sme pre vás recept na rýchlu zelenú dobrotu, ktorú zvládnete za pár minúť a chutiť bude nielen vám ale aj deťom.
Čas na prípravu10 mins
Cook Time20 mins
Total Time30 mins
Servings: 4 osoby
Ingredients
- 1 balenie kvalitných špagiet alebo tagliatelle
- 1 hlávka brokolice
- 2 hrste špenátu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 balenie kvalitnej kravskej alebo ovsenej smotany
- 1 lyžička sušených provensálskych byliniek
- 1/2 citróna
- soľ, korenie, olivový olej
- parmezán
Instructions
- Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky, bohato pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, pokoreníme a dáme piecť do rúry na 200 stupňov celzia asi na 5 minút tak, aby bola brokolica po vytiahnutí z rúry stále chrumkavá.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, orestujeme a podlejeme smotanou. Osolíme, okoreníme, pridáme provensálke bylinky a necháme zovrieť. Nakoniec do omáčky pridáme uprečenú brokolicu a špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame spolu so špagetami.
- Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou alebo ľubovoľnými klíčkami.