Ako to už býva vo svete gastro maniakov, aj my sme tento rok našu stálicu vegánskeho vaječného likéru ešte vylepšili. A viete čo je na tom najlepšie? No predsa že vydrží dlhšie! Teda pokiaľ ho od samej lásky nevypijete hneď.
Čo budeme potrebovať:
- Pol litra kokosového alebo mandľového mlieka
- 6 kusov veľkých mäkkých ďatlí (ideálne medjool)
- 1 struk vanilky
- 2 zrelé banány
- 2 dcl pravého bieleho rumu (žiaden um, ale niečo echt bez prídavných látok)
Ako na to?
Vanilkový struk rozrežeme a tupou stranou noža vyberieme. Vložíme do nádoby na mixovanie. Pridáme ošúpané banány, mlieko, rum a ďatle. V mixéri spolu rozmixujeme všetky suroviny do hladkého krému. Nalejeme do fliaš a necháme vychladnúť. Najlepšie chutí studený, akurát vytiahnutý z chladničky. A pred použitím ho treba pretrepať.
Ak by ste chceli predĺžiť trvanlivosť, pred naliatím rumu, rozmixovanú zmesku krátko povarte.
No čo naňho vravíte?