Superjednoduchý vajčák bez vajec, vol. 2

Ako to už býva vo svete gastro maniakov, aj my sme tento rok našu stálicu vegánskeho vaječného likéru ešte vylepšili. A viete čo je na tom najlepšie? No predsa že vydrží dlhšie! Teda pokiaľ ho od samej lásky nevypijete hneď.

 

Čo budeme potrebovať:

  • Pol litra kokosového alebo mandľového mlieka
  • 6 kusov veľkých mäkkých ďatlí (ideálne medjool)
  • 1 struk vanilky
  • 2 zrelé banány
  • 2 dcl pravého bieleho rumu (žiaden um, ale niečo echt bez prídavných látok)

Ako na to?

Vanilkový struk rozrežeme a tupou stranou noža vyberieme. Vložíme do nádoby na mixovanie. Pridáme ošúpané banány, mlieko, rum a ďatle. V mixéri spolu rozmixujeme všetky suroviny do hladkého krému.  Nalejeme do fliaš a necháme vychladnúť. Najlepšie chutí studený, akurát vytiahnutý z chladničky. A pred použitím ho treba pretrepať.

Ak by ste chceli predĺžiť trvanlivosť, pred naliatím rumu, rozmixovanú zmesku krátko povarte.

No čo naňho vravíte?

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.