Labky su tradícia. A v našom vianočnom pečiacom repertoári jednoznačne nesmú chýbať. Ale ako si ich pripraviť zdravšie no zato rovnako chutne ? Takto.
Ingredients
- 280 g hladkej špaldovej (celozrnnej) múky
- 200 g masla
- 100 g obilného sladu / sirupu, špaldového alebo ryžového či jačmenného
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 PL kakaa
- štipka škorice, mletého zázvoru, klinčekov a muškátového orieška
- 1/2 ČL vínneho kameňa
- trstinový cukor / na obaľovanie
Instructions
- Zmiešame múku, zmäknuté maslo, najemno pomleté orechy, slad a všetky korenia do pevného cesta, ktoré necháme chvíľku odstáť v chlade. Následne ním plníme formičky na medvedie labky a pečieme na horúcom vzduchu na 150 st. cca 15 min. Po upečení opatrne labky vyklopíme z formičiek a obaľujeme v najemno pomletom trstinovom cukre.