Vločkový nákyp s jablkami a sušenými slivkami. Bez cukru.

Niekto ryžový nákyp miluje, u niekoho je len spomienkou na nepodarené verzie zo školskej jedálne. V kuchyni sa však oplatí experimentovať. Nám sa podaril nákyp z ovsených vločiek, s nastrúhaným [...]

Niekto ryžový nákyp miluje, u niekoho je len spomienkou na nepodarené verzie zo školskej jedálne. V kuchyni sa však oplatí experimentovať. Nám sa podaril nákyp z ovsených vločiek, s nastrúhaným jabĺčkom, sušenými slivkami a bez cukru – osladilo ho už spomínané ovocie. A veruže sa podaril.

Ingredients

  • 200 g ovsených vločiek
  • 350 g ryžového alebo ovseného mlieka
  • 80 g sušených sliviek
  • 2 bio vajíčka
  • 70 - 80 ml olivového oleja / podľa konzistencie
  • kôra a šťava z 1/2 citróna
  • 1/2 nastrúhaného jablka
  • škorica
  • slivkový lekvár na potretie

Instructions

  • Dve tretiny ovsených vločiek uvaríme v ryžovom mlieku, zvyšnú tretinu prisypeme k uvareným vločkám suchú.
  • Do zmesi miešame škoricu, postrúhané jablko, šťavu a kôru z citróna, sušené slivky, olivový olej a žĺtka. Nákyp vylejeme do vymastenej zapekacej misy. Pečieme 25 minút na 180 stupňov.
  • Z bielkov si vyšľaháme sneh. Zapečenú zmes natrieme slivkovým lekvárom a snehom z bielkov a necháme ešte pár minút zapiecť do zlatista.

Autor receptu: Monika z Jem iné

Foto: archív Jem iné

4 Comments

  1. Dobrý deň.Práve robím tento nákyp a v postupe je napísaný olivový olej.V surovinách ale nie je.Pridám si momentálne ako sa mi bude zdať zadobre ale poprosím o doplnenie.
    S pozdravom Inga.

    1. Dobrý deň Ingrid, ďakujeme za pripomenutie. Doplníme!

  2. Dala som dnu aj čerstvé višne, moruše, egreše a banán a bolo to FAMÓZNE! vďaka Monika za skvelú inšpiráciu 🙂

    1. Paráda, tešíme sa 🙂

Leave your comment

Please enter your name.

Please enter comment.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.