Print Recipe

Ingredients

1 dávka vám vystačí na 2 – 3 plechy.

    Do hrnca dáme spolu uvariť:

    • 50 g masla
    • 150 g cukru
    • 1 vajce
    • 3 PL medu
    • 4 PL mlieka (môže byť aj rastlinné, ak majú byť medovníčky bezlaktózové)
    • 1 ČL škorica / medovníkové korenie

    A následne primiešame:

    • 1 ČL vínneho kameňa
    • 450 g hladkej špaldovej múky

    Instructions

    • Všetko okrem (múky a vínneho kameňa) vložíme do hrnca a za stáleho miešenia varíme na slabo do spenenia. Potom pridáme hladkú múku premiešanú s vinným kameňom a vymiesime cesto.
    • Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 bochníky, necháme stáť asi 1 hodinu, rozvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme medovníčky podľa želania. Pokladieme na plech potom potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobujeme orieškami, mandľami, cukrovými vločkami a pečieme na približne 155 stupňoch v dobre vyhriatej rúre asi 12 – 15 minút.