Print Recipe

Ingredients

  • 3 šálky ovsených vločiek (alebo ryžových pri bezlepkovej verzii)
  • 1/3 šálky hnedého cukru
  • asi 3 cm nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajíčka
  • 3 lyžice masla (alebo olivového oleja pri bezlaktózovej verzii)
  • 2 šálky ryžového mlieka
  • 2 banány
  • 1-2 šálky drobného ovocia (čo sme v lete nazbierali a dali zamraziť)

Instructions

  • Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vo veľkej mise zmiešame ovsené vločky, cukor, nastrúhaný zázvor, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. V menšej miske rozšľaháme mlieko, vajíčka a maslo. Banány popučíme vidličkou a pridáme do tekutej zmesi. Spolu všetko premiešame aj so suchými prísadami a vylejeme do vopred vymasteného pekáča. Na vrchu ozdobíme drobným ovocím.
  • Pečieme cca 45 minút na 185 stupňov, až kým nezozlatne a neoddeľujú sa boky. Necháme mierne vychladnúť, nakrájame a podávame.