Print Recipe

Ingredients

  • 100 g zmesi bezlepkovej múky (Mix alebo ryžová)
  • 100 g masla
  • 150 g tmavej aspoň 70 percentnej čokolády (homemade môže byť tiež)
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 200 g tmavého surového trstinového cukru
  • 3 celé vajíčka
  • 1 ČL prášku do pečiva (vínny kameň bez fosfátov)
  • 4 PL zaváraných brusníc alebo sušených dopredu namočených môžu byť aj višne, čerešne alebo čučoriedky či ríbezle

Instructions

  • Zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva, pridajte vajíčka a rozmiešajte znovu. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom. Čokoládu primiešajte do cesta spolu s orechami a brusnicami. Pečieme na horúcom vzduchu približne 30 – 35 min v rozohriatej rúre na 160 stupňoch. Brownie by mal vnútri zostať krehký a vláčny, takže ho netreba v rúre presušiť. Radšej ho kontrolujte, keďže každá rúra pečie trošku inak. Po upečení nechajte vychladnúť.